• Kontakt os på info@eegtraining.dk eller 24 66 81 50

Hjemmetræning med MYNDLIFT

Myndlift er en form for neurofeedback, du kan bruge derhjemme eller på farten. Neurofeedback er meget virkningsfuldt ved bl.a. stress, angst, depression og mange forskningsundersøgelser har vist, at neurofeedback kan være lige så effektivt som stimulerende medicin (Fx Ritalin) til behandling af ADD/ADHD. Klienter kan lære at ændre deres hjernebølgemønstre ved at spille spil og se videoer som en del af et træningsprogram, der normalt varer 30-40 sessioner.

Hvordan træner jeg neurofeedback i mit hjem?

Overvej at have et løbebånd derhjemme, som du roder rundt med, når du føler dig klar til det, i stedet for at have en træner, der planlægger din træning, motiverer dig og laver personlige justeringer ved hver tur.

Din kliniske udbyder vil oprette et træningsprogram skræddersyet til dine behov, som kan hjælpe din hjerne med at regulere sig selv, blot ved at spille et spil eller se en video i dit eget hjem

Dit Myndlift-træningsprogram vil blive overvåget af en erfaren neurofeedback-professionel, hvilket giver dig de kliniske fordele med komforten ved at træne hvor som helst og når som helst. Myndlift gør det muligt at træne hjemme ved hjælp af et praktisk, trådløst headset og mobilspil. Neurofeedback kan udføres eksternt ved hjælp af en smartphone/tablet og en mobilapp, mens din træner fra klinikken overvåger din hjerneaktivitet og fremskridt på afstand. Muse er selve headsettet, Myndlift er appen og softwaren, der giver dig mulighed for at træne hjemme med tæt klinisk supervision.

Hvilke neurologiske tilstande

Myndlift har vist sig at være gavnligt til behandling af en række forskellige hjernesygdomme, herunder:

 • ADD/ADHD
 • Epilepsi
 • Depression
 • Angst
 • PTSD
 • Autisme

Rehabilitering af traumatiske hjerneskader.

Myndlift er nemt

Myndlift neurofeedback kræver et MUSE-headset, en elektrode og Myndlift-appen. Headsettet og elektroden placeres på hovedet. Når du er tilsluttet, kan du begynde at spille spil, der styres af dine hjernebølger. Ved at spille disse spil vil din hjerne lære at regulere sig selv bedre.

Myndlifts sikkerhed

Myndlift er en sikker, evidensbaseret aktivitet, som kan kontrollere symptomer med få eller ingen bivirkninger. Neurofeedback/Myndlift er en non-invasiv træningsform, som hjælper personer med at lære at kontrollere eller selvregulere deres hjernebølger. Headsettet bruges simpelthen til at lytte til og optage hjernebølgerne, det transmitterer ikke eller på anden måde ændrer noget i hjernen. Headsettet overvåger hjernens elektriske aktivitet. Gennem processen med at spille spillene vil hjernen lære sig selv bedre at regulere sine aktiviteter.

MYNDLIFT – headsets til hjemmetræning.

Myndlift-træningen laver neurofeedback ved hjælp af et Muse-headset med en elektrode, der trådløst forbindes med klientens egen mobiltelefon. Fra klinikken kan vi designe træningsprotokoller, overvåge træningen og justere i træningsprogrammerne.

Selve træningen sker ved at man tager headsettet på, placerer den medfølgende elektrode på det korrekte sted og starter et program på telefonen. Dette program måler din hjerneaktivitet via elektroderne i headsettet og hver gang din hjerneaktivitet rammer ind i den rette og sunde hjerneaktivitet får du et bedre skærmbillede eller lyd, som belønning for at din hjerne gør det rette.
Du kan vælge mellem små spil, at se YouTube eller afspille musik, som feedback-metode. Træningen anbefales 3-5 gange om ugen.

Brainmap

Vi anbefaler at der inden træningsstart udføres et brainmap/qEEG hvor vi med målinger fra 20 elektroder kan kortlægge din hjernes tilstand. Nogle kan i en stressperiode være ramt frontalt, der gør at overskud og fokusevnen er påvirket.
Andre er kommet i høj aktivitet på toppen af hovedet og har brug for at træne aktiviteten ned, således at det er nemmere at falde i søvn og slappe af i muskler og berolige tankerne.

Vi optager, analyserer samt gennemgår dit brainmap, hvilket giver dig mulighed for at få helt ny viden om dig selv og hvad der påvirker dig. Et brainmap giver derudover vigtig information til hvor du skal trænes med headsettet og hvilke træningsmetoder vi bør anvende.

Igangsætning

Vi foretager instruktionen online eller i en af vores klinikker, hvor vi sørger for at headsettet fungerer sammen med din telefon. Inden da har vi programmeret de træningsprogrammer som du skal bruge 3-5 gange om ugen.

Opfølgning

Vi overvåger dine træninger og justerer løbende i programmerne for dine træninger i forhold til hvordan du udvikler dig og hvordan din hjerne responderer på træningen. Derudover ringer vi dig op en gang om ugen. Har du behov for at komme med tilbagemeldinger inden, kan du via vores beskedservice anmode om en opringning eller kommunikere med os via en sikker beskedservice i vores journalsystem.

  Kontrolspørgsmål

   Kontrolspørgsmål