• Kontakt os på info@eegtraining.dk eller 24 66 81 50

Depression og hukommelsesproblemer

Selvom man igen og igen kan læse, at stress og depression er ‘folkesygdomme’, betyder det ikke at det er tilstande man bare lige kommer over igen. Begge dele er voldsomt invaliderende. Det kan lamme et menneske fuldstændigt, og fratager et menneske dets handle-  og dømmekraft og energi til at ‘komme videre’.

Fakta om depression

  • 20 % af befolkningen rammes af en depression i løbet af deres liv
  • Depression anses af WHO som fremtidens største trussel mod folkesundheden
  • Der er 35 % forhøjet risiko for at få en depression igen efter første depression

Neurofeedback har dokumenteret effekt på både stress og depression

Gentagne depressioner  og stressnedslag slider på en hjerne og ofte vil hukommelsen have lidt overlast, netop her er neurofeedback unik. Neurofeedback reparerer på de hjernemæssige påvirkninger som stress og depression kan have forårsaget. Du bringer dig selv og din hjerne tilbage til en normal, afslappet mentaltilstand, så du fremover bliver i stand til at reagere på stresssignaler før de når at gøre skade.

Stress og depression påvirker typisk den forreste del af hjernen, således at balancen mellem de forskellige aktivitetsniveauer bliver forskubbet ved stress og depression. Der kan enten forekomme for meget aktivitet, der gør at man har svært ved at slappe af, tankemylderet raser og søvnen er forstyrret. Eller der kan ofte i en senere periode af stress forekomme for langsom aktivitet. Det gør at man har svært ved regulere sig selv med hensyn til tankemylder, humør og irritation. Stemningslejet og initiativlysten er lav og der er en udtalt tristhed og opgivenhed. Små opgaver bliver uoverskuelige. Søvnen er ligeledes ofte forstyrret

Depression er én af de letteste diagnoser at behandle med neurofeedback. Når hjernen er trænet ud af sit ”dårlige” aktivitetsmønster, vil der være overskud til at bearbejde årsagerne til depressionen/stress og komme videre i sit liv. Vi taler ofte om at depression letter efter 5-6 træningssessioner.

Gentagne depressioner kan skade hjernen, hvilket afstedkommer dårlig hukommelse og udtalt koncentrationsbesvær. Men vi ser typisk at mennesker der har haft en god hukommelse og koncentrationsevne genvinder den igen med neurofeedback. Er der tale om problemer med hukommelse og koncentrationsevne, udover humørsvingninger og lav energi skal man forvente 30-40 træninger.

Er der tale om en depressionstilstand, hvor der udover humørsvingninger og lavt energiniveau også er tale om problemer med hukommelse og koncentrationsevne, skal man forvente behov for 30-40 træninger.

Vi har med stor succes arbejdet med depressioner og PTSD på Marselisborg Hospital under projekt Respektrum. Borgere som var tilkendt flexjob under 12 timer i Aarhus Kommune, men som ikke kunne arbejde pga. af blandt andet stress, depressioner og PTSD kunne via deres sagsbehandler anmode om visitation til neurofeedback ved EEGTRAINING.

Vi har derudover afsluttet flere i forløb fra Odder Kommune.

    Kontrolspørgsmål

      Kontrolspørgsmål