• Kontakt os på info@eegtraining.dk eller 24 66 81 50

Stress og PTSD

Dyb Stress kan ligesom ved gentagne depressioner overbelaste hjernen således at overblik, hukommelse, søvn og vores evne til regulere vores adfærd bliver sværere og sværere. De fleste mærker først tiltagende distræthed og tankemylder, som kan gøre det er svært at falde i søvn eller giver en urolig søvn.

Problemet med gentagne stressnedslag er at de bliver ofte mere og mere alvorlige og af længere og længere varighed. Det skyldes at hjernen overbelastes ved stress og få sværere og sværere ved selv at vende tilbage til et rolig aktivitetsmønster.

Hjerne scanninger viser at de dele af hjernen der vurderer på de sanselige indtryk herunder amygdala området har en tendens til at vokse i struktur og dermed fortolker vi endnu flere sanseindtryk som værende farlige, som vi skal være på vagt overfor. Samtidig kan der ske det at hippocampus som indgår i hukommelse og læringsprocesser svinder i. Denne hjernemæssige tilstand kan dog forandre sig igen, da hjernen er plastisk. Ved ro og nedsættelse af stressende omstændigheder kan vi få vores hjernestrukturer til at regenerer til normale størrelser. Det er dog en proces, der tager lag tid og kan forstyrres af at vi igen lider overlast pga. af gentagen stress.

Vi kan være havnet i omstændigheder, der er svære at komme udover f.eks. alvorlig sygdom ved især vores børn.  I sådanne situationer kan det være meget svært for vores hjerner at komme tilbage til en normal tilstand. Heri er neurofeedback en stor hjælp. Idet vi med neurofeedback kan skyde genvej til en normal hjernemæssig tilstand/aktivitetsmønster, der regenerer en hjerne og modvirker nye stressnedslag. Hjernescanninger har vist at hjernen udvikler sig efter neurofeedback og dermed kan vi genvinde vores tidligere kapacitet.

Dybe stress nedslag der har givet hjernemæssige overlast vil ofte være år om at regenere. Med neurofeedback kan vi genetablere og styrke det neurale netværk i løbet af 2-3 mdr. Typisk forløb på 20-25 neruofeedback træninger.

    Kontrolspørgsmål

      Kontrolspørgsmål